herfstig

oktober 23, 2016

Iedere zaterdag een reisje naar Drenthe makend zie ik de herfst steeds een beetje verder oprukken. De bomen verschieten langzaam van kleur en kwam ik tot nu toe altijd nog met daglicht thuis, gisteravond reed ik voor het eerst in de schemering weg en was het donker toen ik thuiskwam.


Hoewel ik herfst best fijn vind, met al z'n mooie kleuren, is het niet mijn meest favoriete seizoen. Maar het hoort er nou eenmaal bij, dus dan maar het beste er van maken. Lange wandelingen maken, warme chocolademelk drinken, met een dekentje en poes op schoot op de bank hangen... daar kan ik wel van genieten.


En herfstfreubels maken, dat natuurlijk ook! Een tijdje geleden knipte ik, gewoon om de tijd te doden, wat eikeblaadjes en eikels van papier en maakte daar een foto van. Afgelopen week vond ik de knipsels terug, samen met het blokje papier waar ik ze van gemaakt had en kreeg ineens zin om een hele berg blaadjes te knippen.


Uit de tuin plukte ik wat andere bladvormen, trok ze om met potlood en knipte ze uit. Ik vouwde ze hier en daar een beetje om ze wat diepte te geven en in een mum lag de tafel bezaaid met herfstblaadjes en eikels. Vanaf mijn werktafel kijk ik uit op een witte muur, dus nam ik een rolletje masking tape en plakte al mijn knipsels aan de muur.


Vanmiddag trek ik vast de wandelschoenen aan om te gaan genieten van echte herfstblaadjes, maar voor nu houd ik het even bij een kopje koffie met uitzicht op mijn herfstmuur :) Fijne zondag!

You Might Also Like

3 reacties

  1. Superrrr leuk, wat een mooie kleuren en compositie op je muur!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zeer levensecht je bladeren, mooie kleuren, ze zijn prachtig geworden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, wat mooi! De zaterdag, gisteren had al die kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen