sladagen

juli 17, 2016

Geen idee waar ze zitten die lurven, maar ik heb besloten mezelf er eens bij te pakken. Blijven zeuren over je eigen lamlendigheid maakt jezelf niet gelukkig en je omgeving al helemaal niet.

Ik begon met het maken van een lijstje met veranderdingen. Het eerste veranderding kon ik al heel snel van mijn lijstje strepen, want van lamlendig haar naar een frisse coupe is in een mum van tijd geregeld. Tweede veranderding is om wekelijks te bloggen en aangezien dit al derde zondag op rij is dat ik een blogje schrijf vind ik dat ik best goed bezig ben ;)

Derde veranderding is om weer te gaan haken en na een moeizame start vorige week begint ook dat weer mondjesmaat op gang te komen. En over mondjes gesproken... vierde veranderding is om een paar pondjes kwijt te raken door wat gezonder te gaan eten.


Niet dat ik nou altijd ongezond eet hoor, maar wel vaak makkelijk en voorverpakt. Vooral salades kocht ik vaak kant-en-klaar, maar de nieuwe ik herontdekte de groenteschappen bij de supermarkt. Daar vond ik deze perfecte krop met 3 soorten sla en een kluit, zodat ik er elke keer af kan halen wat ik nodig heb en er met gemak een hele week van eten kan!


Samen met deze tuinkers en potjes met verse kruiden heb ik nu een gezellig groentetuintje op mijn aanrecht dat keurig verzorgd wordt door Tweetje.


Appeltje en gerookte kip erbij en ik heb een heerlijk frisse salade. Ow, en dressing koop ik niet meer in een potje, maar maak ik zelf met magere yoghurt en kruiden.

En ondertussen 3 traktaties afgeslagen, 2 maandag pizzadagen en 2 vrijdag snackdagen vervangen door sladagen, geen chocola en chips gekocht, maar wel 2 bonbonnetjes gegeten bij mijn paps, want dat is traditie ;)

You Might Also Like

9 reacties

 1. Woooow goed bezig en die sla is geweldig!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. vooral nu slijmerige slakken mijn hele oogst verschalkt hebben :(

   Verwijderen
 2. Goed bezig hoor!
  En wat een goed idee van de sla met kluit en dat je deze dan langer kunt bewaren.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het echt ideaal! een hele krop krijg ik normaal gesproken nooit op in m'n eentje

   Verwijderen
 3. Goed bezig! Maar je eet nu niet elke dag sla toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. niet elke dag natuurlijk, en dat hoeft ook niet meer nu ik de sla langer kan bewaren

   Verwijderen
 4. Ha ha die lurven inderdaad, waar komt dat toch vandaan? Die sla plantjes zijn een schot in de roos bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die gekke lurven toch hè, ik heb ze nog gegoogeld, maar werd daar niet veel wijzer van ;) en die sla is inderdaad perfect voor mij!

   Verwijderen
 5. Jeee je bent hartstikke goed bezig zeg en superhandig idd sulks sla ;-) enne die lurven zouden die in de buurt van de kladden zitten...

  BeantwoordenVerwijderen