tweetje en de appelboompjes

juli 03, 2016

Een paar jaar geleden kochten we 2 appelboompjes voor onze tuin. De eerste oogst was maar liefst 1 wormstekig appeltje, maar dit jaar zaten beide boompjes vol bloesempjes en een groot aantal daarvan werden vruchtjes! Meisje tweetje was helemaal in de wolken en zag al liters eigengemaakte appelsap in het verschiet.


Groot was dan ook het verdriet dat een heleboel vruchtjes onvolgroeid spontaan van de boompjes begonnen te vallen. Ik probeerde uit te leggen dat dit een heel normaal verschijnsel is... dat de natuur heel slim is en ervoor zorgt dat appelboompjes precies het aantal appeltjes laten groeien dat ze aankunnen en dat ze de appeltjes die ze niet genoeg voeding kunnen geven laten vallen.

Deze verklaring over het recht van de sterkste moest even bezinken, maar gelukkig duurt verdriet bij kleine meisjes niet heel lang en na een tijdje begon tweetje dapper de afvallers te verzamelen en vond eigenlijk dat ze perfect waren. Precies de goede maat om zo uit het vuistje te eten ;)'Eind goed, al goed' zou je zeggen, maar de boompjes zijn nog niet leeg hoor! We gaan nu met z'n allen heel hard duimen dat de overgebleven appeltjes mooi groot en dik worden, zodat we dan wellicht geen appelsap, maar misschien wel een fijne appeltaart kunnen maken!


You Might Also Like

7 reacties

 1. oeh appeltjes van eigen boom wat zullen jullie in de vroege herfst lekker smullen!
  Prachtige foto's weer.
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niets smaakt zo lekker als oogst uit eigen tuin hè? Maar dat hoef ik jou niet te vertellen ;)
   xx

   Verwijderen
 2. Hihi leuk verhaal. Hier ook een appelboompje dat topzwaar is van appeltjes die iedere groter worden! We verheugen ons al op zelfgemaakte appelmoes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi leuk verhaal. Hier ook een appelboompje dat topzwaar is van appeltjes die iedere groter worden! We verheugen ons al op zelfgemaakte appelmoes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, da's ook een goed plan Denise... zelfgemaakte appelmoes! Dat is de allerlekkerste :)

   Verwijderen
 4. Wat een mooi en fris/helder/licht blog! Prachtige foto's ook Janita.. enne vergeten jullie de appeltaart niet? Blijft toch altijd mijn favoriete eindproduct van de appeloogst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel Gertrud! en er zitten nu nog welgeteld nog 4 appeltjes aan de boompjes, 1 Elstar en 4 golden delicious, dus grote kans dat we ze zo uit hand gaan eten ;)

   Verwijderen