instawalk

augustus 14, 2016

Wandelen, gezellige mensen om je heen en foto's maken vind ik een goed begin van de zondag. Hoewel ik tot het laatste moment twijfelde of ik zou gaan of niet besloot ik vanochtend toen de wekker (!) ging om het toch maar te doen... instawalken in Nijmegen.Met een groepje Instagrammers gewapend met camera's een stukje Nijmegen verkennen, hoe leuk is dat?! Het was wel een beetje vroeg, maar in de langzaam ontwakende stad werd ik begroet door bovenstaande vrolijkerd, het zonnetje scheen en ik was blij dat ik toch de moeite genomen had.


We gingen een stukje Ooijpolder verkennen, een prachtig plekje om te zijn op een zonnige zondag. Vlakbij het centrum waan je je ineens in een andere wereld met een mooi stuk natuur, waaronder een aantal fijne zandstrandjes.


Nu ben ik niet zo'n natuurfotograaf, maar gezien het gezelschap en de omgeving voelde ik me toch geroepen om hier en daar wat plaatjes te schieten ;)


In de Ooijpolder grazen sinds 2012 wilde Koninkpaarden, die besloten hadden eens wat te gaan drinken waardoor wij het geluk hadden ze naar hartelust te kunnen bekijken en fotograferen. Er waren ook veulens, dus afstand houden was geboden aangezien de moeders nogal beschermend zijn ten opzichte van hun kroost.


Dit veulen was het gefotografeer een beetje zat denk ik, want het verschool zich achter een boom op het moment dat ik afdrukte ;)


Ondertussen was de lucht helemaal blauw en werd het echt strandweer. Voor een stevige wandeling hoef je trouwens niet mee te doen aan een instawalk, want probeer maar eens tempo te maken met zo'n 15 fotografen om je heen die elk hun eigen fotomomentjes pakken. Maar gezellig is het zeker en je komt nog eens op plekken waar je het bestaan niet van wist.


Na afloop nog even napraten onder het genot van een kopje koffie en iedereen gaat weer zijn eigen gang, ik vind het een tof concept. Helaas is er nog niemand opgestaan om instawalks te organiseren in Arnhem, en voor je het vraagt... nee, ik voel me ook niet geroepen! Gelukkig ben ik altijd welkom in Nijmegen dankzij InstaWalk024, een actieve club die met ingang van deze instawalk elke 2e zondag van de maand een #minishoot024 organiseert.

You Might Also Like

3 reacties

 1. Wat een leuk initiatief en moooooie foto's!!!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het mooiste moment van de dag; de stad die aan het ontwaken is!! Je maakte fijne foto's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk zeg, ik vind met name de vlinderfoto prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen