jeuk

november 13, 2016

Hoe ik er 7 jaar geleden voorstond kan ik me niet precies herinneren, maar het is een feit dat er dit jaar ineens vanalles begon te jeuken. Toen iemand op één van mijn vorige blogposts reageerde met de term seven-year itch voelde dat meteen als de juiste diagnose voor mijn 'aandoening'. Bij mij begon dat hele jeukgebeuren met een algeheel gevoel van lamlendigheid, gebrek aan inspiratie en twijfel.


Het jeukte zowel op persoonlijk als op creatief vlak, dus besloot ik, na er eerst een poosje in gezwolgen te hebben, mezelf eens stevig aan te pakken door naar de kapper te gaan, gezonder te gaan eten, meer te wandelen en dit blog weer op te pakken om een en ander van me af te schrijven.


Inmiddels een aantal maandjes verder kan ik melden dat ik veel beter in mijn vel zit, weer echt van dingen kan genieten en de energie terugvond om dingen te ondernemen. Zo ontmoette ik de afgelopen tijd een aantal bijzondere mensen die ik via social media leerde kennen in het echt waar ik zulke fijne gesprekken mee had dat ik er met een glimlach op terugkijk.


Helaas is de jeuk daarmee nog niet helemaal verdwenen, dus het blijft nog even krabben geblazen ;)


In een ernstige jeukaanval kieperde ik, nogal spontaan ben ik bang, mijn hele webwinkel leeg omdat ook daar voor mijn gevoel alles anders moest... hopend dat ik daarmee ook ineens mijn inspiratie terug zou vinden...


... tja...


... daar ging wel even wat tijd overheen...


... inmiddels denk ik 'iets met papier en boekbinden', bedacht alvast een merknaam en oefende wat handboekbindtechnieken. Veel verder ben ik door andere drukte en bezigheden nog niet gekomen, maar zo langzamerhand ontstaan er wel weer ideeën in mijn hoofd wat me de moed geeft dat het ook op creatief gebied uiteindelijk weer helemaal goed gaat komen ;)

You Might Also Like

3 reacties

 1. dat jeuken is herkenbaar...
  Ik heb aan energie geen gebrek maar wil wat zaken anders doen, afronden en dat soort zaken..
  en het begint ook hier allemaal op haar plekkie te vallen
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Janita, die jeuk van jou doet anders wonderen, je nieuwe coupe is super! Je merknaam is pakkend èn ziet er super uit en ik vind deze boekjes echt te leuk.. vooral die met de envelopjes!
  X Gertrud.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hè, dacht dat de '7 year itch' aleen in relaties voorkwam?! Niet dus...
  Maar volgens mij ben je al een heel eind op weg. Dus blijven krabben (zachtjes, niet te radicaal!!) alles komt goed Janita ;-)

  BeantwoordenVerwijderen