dreetje buk

november 27, 2016

Wat nou dreetje buk? Zeg maar gerust dreteruk! En nee, geen zorgen hoor... ik ben niet ineens totaal doorgedraaid, alleen een beetje druk dus... of eigenlijk retedruk ;)


Een tijdje geleden googelde ik eens op omdraaiwoorden, ik weet niet meer precies wat daar de aanleiding voor was, maar ik werd er helemaal vrolijk van toen ik op de website van Taalhelden terechtkwam op de pagina 'omdraaiwoorden gezocht'. Daar kwam ik namelijk mijn eigen favoriete omdraaiwoorden tegen, maar ook een heel stel nieuwe :)


Ik heb wel iets met omdraaiwoorden, sommige gebruik ik zelfs zo vaak dat ik even moet nadenken wat het 'normale' woord ook weer is en vaak gedachteloos het omdraaiwoord roep.


Gebruik jij ook wel eens omdraaiwoorden? Als je een leuke hebt kun je hem misschien even voor me invullen bij reacties... ik ben heel benieuwd! Mijn allerfavorietste omdraaiwoord zie je hieronder. Boef was zo vriendelijk om de zijne even te showen voor de camera :)


Hieronder nog een rijtje van de tofste omdraaiwoorden die ik vond bij de inzendingen op de website van Taalhelden, gewoon voor de leuk:

 • knaswijpers 
 • batterbillen 
 • stippenlift 
 • schattenwijfjes 
 • spaarheldbocht

Of je bedenkt gewoon zelf nieuwe omdraaiwoorden... dreetje buk verzon ik net toen ik aan het nadenken was over een passende titel voor dit blogje en wist dat ik vandaag eigenlijk een heleboel andere dingen op mijn to-do-lijst had staan dan een blogje schrijven ;)

You Might Also Like

12 reacties

 1. Ik hou ervan, maar zijdelings. Nu kom ik er niet onderuit ;-)
  En ik ben aan het leren, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ow ja, ik las het net! Ik ga in februari starten met een opleiding naast m'n werk

   Verwijderen
 2. Wat leuk! Ben dol op alles wat met taal te maken heeft, maar hier heb ik me niet eerder in verdiept :) Zeetakje vind ik erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, kijk maar uit... binnen de korste keren heb je een hele waslijst en kun je bijna geen woord meer normaal uitspreken ;)

   Verwijderen
 3. Schootbappen is de meest gebruikte hier in huis :) ik dacht dat het een echt schoonfamilie dingetje was, maar blijkbaar zijn er dus meer die het doen :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Da's wel een hele mooie! Schootbappen komt zeker op mijn lijst :)

   Verwijderen
 4. Grappig. Leuk om met kinderen nog meer van deze woorden te bedenken.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een leuk idee! Volgens mij heb je met kinderen binnen de kortste keren een hele waslijst :)

   Verwijderen
 5. Haha wat grappig, dit ken ik helemaal niet! Alleen per ongeluk maak ik wel eens gekke woorden, geheel onbewust in al mijn chaostisch zijn ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Scheetje beef ken je toch vast? Of piest precas? ;)

   Verwijderen
 6. Weer een toffe post! Dacht dat ik er toch ook wel een paar uit mijn mouw kon schudden maar verder dan piest precas kom ik nu niet, pffff zul je altijd zien hè!

  BeantwoordenVerwijderen