natte droom

december 11, 2016

En nee, het is niet wat je denkt hoor... sommige dingen hou ik toch maar liever voor mezelf ;) Bovendien had ik afgelopen nacht niet echt natte droom, maar eerder een natte nachtmerrie. Nou ja, in eerste instantie voelde het wel als een droom, dat 'drup, drup, drup' geluid dat zich stiekem binnendrong in mijn slaap.


Deze droom weigerde echter op te houden en het 'drup, drup, drup' werd 'DRUP, DRUP, DRUP' tot het punt dat mijn hersenen me tot bewustzijn riepen en ik in wakende toestand nog steeds geplaagd werd door dat irritante gedruppel.


Nu had ik al eens eerder lekkage gehad in mijn jaren 30 huisje, altijd precies boven mijn ingebouwde kledingkast, maar na de laatste reparatie van het platte dak was het een hele tijd goed gegaan. Toch was ik altijd nog een soort van voorbereid op nieuwe rampen door een paar grote lege plastic bakken op de bovenste plank van de kast te zetten om eventuele 'ongelukjes' op te vangen.


Goede voorzorgsmaatregel bleek nu, maar helaas niet geheel toereikend, want water laat zich nou eenmaal niet sturen en van de ene kastplank droop het naar de onderliggende, ondertussen alles wat het tegenkwam zeiknat makend. Het was inmiddels 3 uur en mijn slaap was helemaal verdwenen door gehannes met trapjes, handdoeken en opvangbakken en het smeken naar de wolken om toch alsjeblieft op te houden met regenen.


Gelukkig werden mijn smeekbeden uiteindelijk verhoord, want om een uurtje of 4 werd het buiten én binnen droog en had ik alle laatste drupgeluidjes tot in de kiem gesmoord. De enige hier in huis die wel wat voordelen zag in al deze consternatie was poes Boef, die de hele tijd vrolijk achter me aanhuppelde, genoot van een extra ingelaste nachtelijke maaltijd en zich na al het gedoe lekker tegen me aan nestelde in bed. En ik kan je nu uit ervaring zeggen dat het geluid van een spinnende poes een stuk rustgevender is dan dat van druppelend water in huis, want we hebben gelukkig nog een paar uurtjes heerlijk kunnen slapen ;)

You Might Also Like

3 reacties

 1. Vreselijk, de ellende van platte daken. Breek mij de .....
  Bij ons is de lekkage op de begane grond en meestal in de badkamer. Het kan dus erger. Afgelopen zomer lieten we de derde reparatie/vervanging doen. Inmiddels zijn we een paar duizend euro lichter en lijkt drie keer scheepsrecht te zijn. Ik hoop voor je dat het euvel zich makkelijk laat vinden en verhelpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Janita,

  Vervelend die lekkages! Ik had er zelf laatst ook last van, ik heb nu heel m'n dak laten bedekken met bitumen dakbedekking. Schijnt heel waterdicht te zijn, misschien een tip voor jou! :)

  ( http://dakdekkeraanhuis.nl )

  Groetjes Liza

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ow, wat een afgrijselijke manier om wakker te worden zeg. En goed van jou, die voorzorgsmaatregelen, in dit geval echt een geluk bij een ongeluk. Ik hoop nu maar dat de schade enigszins beperkt is gebleven en dat het ook niet al te ingewikkeld (of geldslurpend) is om op te lossen. X Gertrud.

  BeantwoordenVerwijderen