jeeej! [1]

december 18, 2016

Een paar weken geleden schreef ik een blogje over mijn ontdekking van het papier scheppen op z'n Japans en inmiddels kan ik melden dat ik er behoorlijk verslingerd aan ben geraakt. Na wat eerste probeersels besloot ik met deze techniek dit jaar mijn kerstkaarten te maken, maar daarover volgende week meer ;)


Ik ben nu al een tijdje bezig om ideetjes uit te werken voor jeetjes winkeltje en gisteren bedacht ik me ineens dat het misschien leuk zou zijn om daar wat vrolijke kaartjes voor te maken.

Om te beginnen maakte ik een tussenschotje voor het schepraam om een wat kleiner formaat kaartjes te kunnen maken.


De afgelopen tijd bestelde ik alvast wat drukwerk (*bloost* ik kon het écht niet laten) en daar scheurde ik een paar jeetjes uit die ik in de natte papierpulp drukte. Met de perforator maakte ik confetti en strooide die ook in de pulp.


Hetzelfde deed ik met 'jeeej!' logo's en ik werd tijdens het maken al helemaal blij van het effect. Vooral het gebruik van oude technieken in combinatie met eigentijdse materialen is echt iets wat ik zoek voor de nieuwe 'jeeej!' productlijn.


Het drogen van de kaartjes is nog wel een dingetje, want ik ben niet echt van het geduldige type... bij mij moet alles altijd meteen klaar zijn. Maar na wat experimenteren denk ik dat ik nu de voor mij ideale droogtechniek gevonden heb. Het papier zit, na het scheppen, zeiknat tussen 2 velletjes vliesdoek. Nu ben ik absoluut geen fan van strijken, maar ik haalde in dit geval toch met plezier strijkplank en -ijzer tevoorschijn om het ergste vocht uit het papier te strijken.

Daarna hing ik de papiertjes met vliesdoek en al een nachtje aan de waslijn om de volgende ochtend alles min of meer droog, maar ook helemaal omgekruld aan te treffen... maar geen nood... papier laat zich prima strijken :) Dus nog een keer de strijkbout erover, daarna alleen nog even het vliesdoek verwijderen en klaar is jeetje!


Uiteraard kreeg Tweetje haar eigen setje, want we willen natuurlijk geen ruzie in de tent zo vlak voor de kerst ;)

You Might Also Like

5 reacties