Als poezen muizen...

februari 05, 2017

... mauwen ze niet. Zo luidt althans het spreekwoord, maar dat gaat niet helemaal op voor mijn Boef. Het is niet echt een jager, maar afgelopen week kwam hij tot 3x toe met een muis naar huis. Daarmee heeft hij in februari meteen al het gemiddelde overtroffen van wat hij normaal gesproken in een heel jaar vangt.


Nou weet ik wel dat het erbij hoort, maar ik hoop niet dat dit de toon zet voor de rest van het jaar ;) Maar om terug te komen op dat muizen en mauwen... ik hoor het altijd meteen als mijn Boef iets gevangen heeft. Hij heeft daar een speciaal geluid voor, een soort van kijk-mij-eens-een-stoere-jaagpoes-zijn-mauw.


Met dat gemauw houdt hij niet op tot ik kom kijken wat hij gevangen heeft en hem herhaaldelijk verteld heb wat een stoere muizenvanger hij is... zelfs al is het midden in de nacht, zoals afgelopen week.


De maandag- en woensdagbuit was, gelukkig, al dood. Wel zielig voor de muisjes hoor, maar die kon ik tenminste na het de hemel inprijzen van Boef gewoon weggooien. Donderdagnacht had ik wat minder, maar het slachtoffertje des te meer, geluk. Dit keer kwam Boef thuis met een nog zeer levende muis om binnenshuis verder mee te 'spelen'.


Het weten dat je kat op muizen jaagt en ze vermoord is nog tot daaraan toe, maar om uit je slaap gerukt te worden om het hele schouwspel live mee te maken... dat gaat toch net even iets te ver. Bovendien had ik al eens een muisje in huis dat de klauwen en tanden van Boef zo'n 2 weken wist te ontwijken en waarvan ik de schuilplaats maar niet kon ontdekken. Uiteindelijk eindigde dat met een overwinningsmauw van Boef en een levenloze muis in de keuken, maar ik keek niet echt uit naar een herhaling van dat verhaal.


Dus toen Boef even afgeleid en muis versuft in een hoekje in de gang aan het bijkomen was zag ik mijn kans. Voorzichtig pakte ik het muisje op, dat er paniekerig, maar nog redelijk ongeschonden uitzag en zette het de voordeur uit om een veilig heenkomen te zoeken. Boef snapte er inmiddels niets meer van en ik geloof dat hij de rest van de nacht op zoek is geweest naar de muis die in rook opging, maar ik waste mijn handen in onschuld en kroop mijn bed weer in om nog wat uurtjes slaap te pakken.

's Ochtends speurde ik nog even de stoep voor mijn huis af, maar vond gelukkig nergens een dode muis, dus ik hoop dat hij het nachtelijke avontuur overleefd heeft en ergens een veilig plekje vond. Soort van 'eind goed, al goed' zullen we maar zeggen.

You Might Also Like

2 reacties

  1. herkenbaar! Onze Pip neemt alles levend en zonder schade mee naar binnen en alles voor Oscar....Zelfs mollen
    brrrrr
    X Es

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh echt hè, dat geluid wat ze dan maken. Siep is een echte muizenvanger, helaas moet er ook af en toe een vogel aan geloven. Jip was in zijn jonge jaren een echte mollenvanger, we hopen dat hij dat hier ook rap weer gaat doen, ik zag er zich gister gewoon 1 een weg omhoog werken. Al vond ik het altijd weer sneu als hij er 1 kwam brengen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen