mindermaand

januari 29, 2017

Met nog maar een paar dagen te gaan durf ik vast voorzichtig de balans op te maken van mijn januari mindermaand. Voor de derde jaar op rij probeer ik zo in de eerste maand van het jaar extra bewust met mijn geld om te gaan. Aangezien ik nogal een impulsieve koper ben is het nog best een uitdaging om mijn hand stevig op de knip te houden... ook als is het maar voor een maand ;)


Bij elke uitgave, met uitzondering van de broodnodige, eerst mezelf 3 keer afvragen of ik het écht nodig heb en of er eventueel een alternatief is, zoals ruilen, iets hergebruiken of kijken wat er allemaal nog in de kast ligt.


Wat ik in ieder geval niet kocht zijn nieuwe wolletjes, want in mijn wolletjesmand vond ik zoveel restjes dat ik er nog zeker een half jaar van haken kan ;)


Verder kocht ik ook niet dat leuke jurkje in de opruiming, want toen ik mijn kledingkast opruimde vond ik zomaar 2 jurkjes terug die ik totaal vergeten was en ook in 2017 nog heel goed kunnen.


In plaats van een nieuwe opbergmand voor alle rondslingerende rollen inpakpapier maakte ik zelf een doos, precies op maat, van stukken karton uit de oudpapierbak die ik netjes beplakte met vellen handgeschept papier uit Nepal die al tijden stof lagen te vergaren, omdat ik ze ooit in een opwelling kocht zonder er een doel voor te hebben.


Al met al bespaarde ik afgelopen maand heel wat en ben dus best trots op mezelf! Alle reden voor een (restjes)slinger zou je denken...

... ware het niet dat ik het niet kon laten wat drukwerk en materialen in te kopen voor de webshop van een deel van de inkomsten van Studio j *bloost* maar dat is investeren hè? Dat is niet zomaar kopen ;)

You Might Also Like

5 reacties