slingerplant

januari 08, 2017

Tjonge jonge, 1 dag winterweer en meteen ligt het hele land op z'n gat. Gelukkig wel netjes in het weekend gepland, waardoor de overlast nog enigszins te overzien is ;) Ik had, zoals de meeste zaterdagen, een reisje naar Drenthe in de planning staan, maar om de goden niet te verzoeken besloot ik toch maar veilig thuis te blijven.


Aangezien ik nu zomaar ineens wat extra uurtjes voor mezelf had kon ik mooi de laatste hand leggen aan het haakprojectje waar ik afgelopen week aan begon. Het was alweer even geleden dat ik iets haakte, maar op het blog Ogenzalf van Ageeth kwam ik een leuke uitdaging tegen.


De uitdaging was een hangplant met bijbehorende werkbeschrijving te maken. Eerst maar eens wat gegoogeld en verschillende hangplanten bekeken. Als uitgangspunt nam ik de Dischidia Nummeralia, maar dat bleek toch een iets te grote uitdaging. Uiteindelijk is het een totaal nieuwe plant geworden die ik Twiner (engels voor Slingerplant) gedoopt heb.


Naast een aantal slingers in verschillende lengtes haakte ik ook nog een hangpotje en een laagje aarde. Gelukkig zijn de slingers niet zo ingewikkeld, want patronen maken is niet echt mijn ding... en aangezien ik zelf nogal visueel ben ingesteld deed ik er maar plaatjes bij. Ik gebruikte Phildar katoen en haakte met naald 2.


Een werkbeschrijving van het potje is er niet, want ik was te lui om steken te tellen ;) Voor het laagje aarde haakte ik een rondje met een opstaand randje dat precies in het potje past. Hier haalde ik de begindraden van de slingers doorheen en knoopte ze aan elkaar vast.


Ideaal hoor, zo'n katoenen plantje! Wil je ook meedoen met de uitdaging van Ageeth? Dat kan nog de hele maand januari, meer informatie vind je op haar blog

You Might Also Like

17 reacties

 1. Goed idee om thuis te blijven. Het was echt akelig glad op de weg. Wij moesten familie naar Schiphol brengen en hebben flink wat botsingen onderweg gezien.
  Jouw hangplantje ziet er leuk uit. Wie weet is er ergens op de wereld toch een vergelijkbaar plantje te vinden. Dank je voor uitleg en patroon.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb in ieder geval leren lopen als een pinguin ;) gelukkig is het nu weer dooi... hoewel die nattigheid ook niet alles is... 't is niet gauw goed hè? Het plantje was geinig om te maken, fijn dat je het leuk vindt!

   Groetjes, Janita

   Verwijderen
 2. Wat een super schattig hangplantje. Het patroon ziet er duidelijk uit hoor!

  Groetjes Inge

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Inge en ik hoop dat het patroon klopt ;)

   Groetjes Janita

   Verwijderen
 3. Goed gedaan! Heel mooi! Ik had mezelf ook opgegeven bij Ageeth en zit nu een beetje te vloeken, want heb al 3 pogingen gedaan en het lijkt nergens naar!
  Maar ik heb nog even, misschien kom ik toch nog op een idee.
  PS: Flink dat je thuisbleef met dat slechte weer ;-)
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel voor de leuk hoor Sigrid en is niet verplicht :-)

   Verwijderen
  2. Ik hoop dat jouw plantje uiteindelijk gaat lukken Sigrid, en het hoeft niet perfect toch? Dat is die van mij ook niet en het is inderdaad, net wat Ageeth zegt, wel voor de leuk!

   Groetjes en succes, Janita

   Verwijderen
 4. Oh wat een gezellige slingerplant en wij moesten gisteren op pad naar het feestje van mijn paps....Wel later gegaan dan gepland brrrrrr
  Ja het land van code oeranje!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een goede keuze om thuis te blijven!
  Wat leuk dat je nu al een hangplant kunt laten zien en zo'n mooie.
  De Dischidia Nummeralia kende ik nog niet, ook een kanpperd.
  Dank je wel voor het meedoen, X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ken mezelf, als ik zoiets niet meteen doe dan komt het er niet meer van ;) dankjewel voor de uitdaging, superleuk om mee te doen!

   Groetjes Janita

   Verwijderen
  2. Ik herken dat. Mail je welke foto ik mag gebruiken?

   Verwijderen
 6. Super lief hangplantje en een hele leuke uitdaging zag ik. Maar ben wat handiger met papier dan met haken, helaas!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ieder z'n ding Denise, dat maakt het leven nou juist zo leuk :)

   Verwijderen
 7. Het ziet er weer super uit en ik vind het knap. Echt, haken lijkt me zo leuk, hoe vaak ik al niet een boekje heb gekocht met naald en garen en na een avond compleet gefrustreerd op de bank plof. Nee, aan mij niet besteed. Ik verf of stuc wel een muurtje of bak een taart... hahaha.
  Gladheid was idd een dingetje, zoonlief had afgesproken met vrienden, natuurlijk in Steenwijk. Johan bracht maar hij had zelf 's-avonds wat in Groningen (vond ik ook al niet zo tof) dus moeders moest zoonlief halen. Blij dat ik Jeep rijd, dacht eerst dat het nog wel meeviel maar nadat ik een dubbele pirouette had gedraaid heb ik rap de 4-wieldrijf aangezet. Poeh. Had het even goed benauwd zeg. Dat gezegd hebbende, haha.. Fijne avond! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, zoals ik bij Denise al schreef... ieder z'n ding! Ik heb hier nog een wandje dat dringend gestuct moet worden, maar ik laat toch maar een mannetje komen ;)

   Verwijderen
 8. Wat een leuke aftrap van de challenge van Ageeth. Ik ga er ook 1 proberen te maken maar deze zeker ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het superleuk om te doen! En nu ben ik razendbenieuwd hoe de jouwe gaat worden!

   Verwijderen